Fehérjék:
Fehérjék koncentrált fehérjeforrások, amelyek segíthetnek könnyen pótolni ezt az alapvető makrotápanyagot.
Fizikai aktivitástól függően minden embernek körülbelül 1,2-2 g fehérjét kell fogyasztania testtömeg-kilogrammonként.
A fehérjeporokkal nagyszerű módon gondoskodhattok a napi fehérjebevitelről.
Sőt, abban az esetben is hasznosak lehetnek, ha változatos étrenden keresztül sem tudtok elegendő fehérjét bevinni.
A fehérjeporok ideálisak edzés utáni gyors nassolnivalónak, amely elősegíti a megdolgoztatott izmok regenerálódását, növekedését és erősítését.
A fehérjeport fehérturmix készítéséhez használhatjátok, vagy receptekhez is adhatjátok, és olyan összetett ételeket készíthettek, amelyek megfelelő mennyiségű fehérjét biztosítanak és jól is laktok velük.
Miért fontos a fehérje, és mire lehet jó?
Felgyorsíthatja az anyagcserét – a fehérje rendelkezik a legmagasabb termikus hatással az összes makrotápanyag közül.
Ez azt jelenti, hogy a szervezetünk ennek a tápanyagnak az elégetésére használja fel a legtöbb energiát. Ez pedig az anyagcsere serkentéséhez vezet.
Megkönnyítheti a fogyást – a fehérje segíthet megőrizni az izomtömeget.
Az izmok több energiát használnak fel a zsírszövethez képest, ez pedig lehetővé teszi, hogy hatékonyabban fogyjatok le.
Elősegítheti az izomnövekedést – mivel a fehérje az izmok alapvető építőeleme, ezért a bevitele segíthet a további izomépítésben.
Felgyorsíthatja a regenerációt – a szervezet a fehérjének köszönhetően képes hatékonyabban helyrehozni a sérült izomrostokat.
Csökkentheti az éhséget és a sóvárgást – a fehérje telítő képessége biztosítja, hogy fehérjedús ételek elfogyasztása után ne legyetek hosszabb ideig éhesek, és közben az édesség utáni vágyatok is elmúlhat.
Támogathatja a csontok egészségét – a fehérje egyik képessége a az egészséges csontozat fenntartása.
A fenti tulajdonságok mindegyike valóban kulcsfontosságúvá teszi ezt a makrotápanyagot, és nem csak az aktív életmódot folytató emberek számára.
Miből készülnek a fehérjeporok?
A fehérjeporok általában hétköznapi élelmiszerekből készülnek, amelyek fehérjében gazdagok.
Ez leggyakrabban a tej, amelyből a népszerű tejsavófehérje is készül. Tehát nem kell aggódnotok a szteroidok és más tiltott anyagok miatt.
A fehérjeporok előállításához használt élelmiszerek attól függően változnak, hogy milyen típusú fehérjeporról van szó és kinek készül.
Általában azonban a fehérjeporok leggyakoribb típusai, amelyekkel találkozhattok, állati és növényi eredetűek.
Fehérjék:
Fehérjék koncentrált fehérjeforrások, amelyek segíthetnek könnyen pótolni ezt az alapvető makrotápanyagot.
Fizikai aktivitástól függően minden embernek körülbelül 1,2-2 g fehérjét kell fogyasztania testtömeg-kilogrammonként.
A fehérjeporokkal nagyszerű módon gondoskodhattok a napi fehérjebevitelről.
Sőt, abban az esetben is hasznosak lehetnek, ha változatos étrenden keresztül sem tudtok elegendő fehérjét bevinni.
A fehérjeporok ideálisak edzés utáni gyors nassolnivalónak, amely elősegíti a megdolgoztatott izmok regenerálódását, növekedését és erősítését.
A fehérjeport fehérturmix készítéséhez használhatjátok, vagy receptekhez is adhatjátok, és olyan összetett ételeket készíthettek, amelyek megfelelő mennyiségű fehérjét biztosítanak és jól is laktok velük.
Miért fontos a fehérje, és mire lehet jó?
Felgyorsíthatja az anyagcserét – a fehérje rendelkezik a legmagasabb termikus hatással az összes makrotápanyag közül.
Ez azt jelenti, hogy a szervezetünk ennek a tápanyagnak az elégetésére használja fel a legtöbb energiát. Ez pedig az anyagcsere serkentéséhez vezet.
Megkönnyítheti a fogyást – a fehérje segíthet megőrizni az izomtömeget.
Az izmok több energiát használnak fel a zsírszövethez képest, ez pedig lehetővé teszi, hogy hatékonyabban fogyjatok le.
Elősegítheti az izomnövekedést – mivel a fehérje az izmok alapvető építőeleme, ezért a bevitele segíthet a további izomépítésben.
Felgyorsíthatja a regenerációt – a szervezet a fehérjének köszönhetően képes hatékonyabban helyrehozni a sérült izomrostokat.
Csökkentheti az éhséget és a sóvárgást – a fehérje telítő képessége biztosítja, hogy fehérjedús ételek elfogyasztása után ne legyetek hosszabb ideig éhesek, és közben az édesség utáni vágyatok is elmúlhat.
Támogathatja a csontok egészségét – a fehérje egyik képessége a az egészséges csontozat fenntartása.
A fenti tulajdonságok mindegyike valóban kulcsfontosságúvá teszi ezt a makrotápanyagot, és nem csak az aktív életmódot folytató emberek számára.
Miből készülnek a fehérjeporok?
A fehérjeporok általában hétköznapi élelmiszerekből készülnek, amelyek fehérjében gazdagok.
Ez leggyakrabban a tej, amelyből a népszerű tejsavófehérje is készül. Tehát nem kell aggódnotok a szteroidok és más tiltott anyagok miatt.
A fehérjeporok előállításához használt élelmiszerek attól függően változnak, hogy milyen típusú fehérjeporról van szó és kinek készül.
Általában azonban a fehérjeporok leggyakoribb típusai, amelyekkel találkozhattok, állati és növényi eredetűek.