Kérdésed van? Írj nekünk! info@beleaf.hu

Mi az a Matcha?

1 MATCHA TEA = 10 ZÖLD TEA JÓTÉKONY HATÁSA

 

A matcha a tea világ csodaitala, élénkíti az elmét és a testet. A hagyományos teázás során a tápanyagok mindössze 10%-ához jutunk hozzá, azonban a matcha teánál porrá őrölve elfogyasztjuk a teljes tea levelet, így a zöld tea összes hatóanyagát megkapjuk.

Természetes koffeinforrás, mely a kávéra jellemző hirtelen dózis helyett fokozatosan szabadul fel a szervezetben, így tartós energiát biztosít akár 6 órán keresztül.

Különleges hatóanyaga az L-theanine, ami növeli a koncentrációt, az éberséget és a mentális energiát, ugyanakkor megnyugtat és ellazít, csökkenti a stresszt.

14-szer több antioxdiánst tartalmaz mint az áfonya, ezzel erősen tartja az immunrendszert, megelőzi az öregedést és harcol a szabad gyökök ellen!

Akár 40%-kal képes felgyorsítani az anyagcserét valamint elősegíti a zsírsejtek lebontását is. Erős méregtelenítő és gyönyörű bőrt varázsol!

Nem mindegy, hogy "zöld tea por" vagy matcha!

A matcha a legritkább és legdrágább tea a világon. Titka különleges termesztésében és feldolgozásában rejlik - sajnos sok alacsony minőségű matcha található a piacon, árulkodó jel lehet az alacsony ár, a fakó szín vagy a keserűbb íz.

Az M Matcha teák eredeti Japán termékek, kategóriájukban a legmagasabb minőséget képviselik, így élvezheted igazán jótékony hatásaikat és különleges ízüket.

Mitől függ a Matcha kategóriája?

A teacserje tetején lévő levelek a legédesebbek, ezekből készülnek a top matchák. A középső, alsó levelek keverékéből pedig a "főzős" matchák. Az is fontos, hogy mikor szüretelik: az első, tavaszi szüretelésű matcha teák a legédesebbek.

SZÁRMAZÁS

Japán - az M Matcha hazája  

A matcha teát több helyen is termesztik, de kizárólag Japánban képesek előállítani a legjobb minőséget. Az M Matcha teák az alábbi két prefektúrából származnak:

Uji  a leginkább elismert matcha termesztő vidék. Az innen származó teákat használták eredetileg a tradicionális japán teaszertartásokhoz - ezáltal a régmúltba visszanyúló történelme van és egyfajta sztenderdet jelent a matcha készítésben. Az Uji származás a matcha teáknál annyit tesz, mint a „bordeaux” megjelölés egy boros üvegen. Garantálja a kiváló minőséget. Ezen a vidéken a leveleket nem pörkölik, sokkal inkább alacsonyabb hőfokon szárítják ki. Ez a teáknak egyfajta karakteres, füves krémességet kölcsönöz egy árnyalatnyi fehér virág zamattal és umamival.

Fukuoka fiatalabb matcha termesztő régió, de az elmúlt időszak megalapozta a nevét a legmagasabb minőségű teákat termesztő teaföldek között. Az elmúlt 20 év legkiválóbb gyokuro teája is innen származik. Ez az oka, hogy az innen származó matcha tea is a legjobbak közé tartozik. Az itt nemesített matcha új fejezeteket nyitott az egészséges kávéalternatívák világában. Magasabb hőmérsékleten előállítva, csodálatosan hozza elő a teából a pirított mogyorós, a gesztenyés és a kakaós ízvilágot, mely lágy édességbe hajlik át.

Melyik Matcha való nekem?

M MATCHA CEREMONIAL

Top matcha! Az első szüretelésű, legzsengébb tealevelekből készült. Légiesen könnyed íz, krémes textúra, vibráló zöld szín.

Neked való, ha: Szeretnél elmélyülni a japán teázásban, teaszertartásban.

Hogyan fogyaszd? Habos Usuchaként (híg tea) vagy krémes Koichaként (sűrű tea)

Származás: Japán Fukuoka sziget

 

 

M MATCHA PRÉMIUM

Tökéletes belépő a matcha világába. Első szüretelésű, legfelső tealevelek keveréke. Vibráló zöld szín, zamatos íz. Közönségkedvenc!

Neked való, ha: Szeretnéd megismerni a magas kategóriás matcha teák különleges ízét és jótékony hatásait.

Hogyan fogyaszd? Teaként elkészítve vízzel, vagy latteként tejjel, növényi itallal, hidegen vagy melegen.

Származás: Japán, Fukuoka sziget

 

 

M MATCHA CULINARY

Magas minőségű, középső levelekből készült, első és másod szüretelésű matcha tea keveréke, karakteres ízzel és élénk zöld színnel.

Neked való, ha: Szeretnéd élvezni a matcha jótékony hatásait és jobban kedveled a matcha lattékat, egészséges turmixokat, vagy szívesen használod a matcha teát különleges összetevőként.

Hogyan fogyaszd? Matcha latte-ként, turmixokhoz, édességekhez.

Származás: Uji, Japán

 

 

M MATCHA SAKURA

A cseresznyevirág gyümölcsös ízvilága csodás összhangban van a matcha friss aromájával. Első szüretelésű, felső levelekből készült matcha tea édes, zamatos ízvilággal és ragyogó zöld színnel.

Neked való, ha: Szereted a különleges ízeket, gyümölcsös aromákat.

Hogyan fogyasz? Élvezd habos teaként, vagy krémes latte formájában

Származás: Japán, Fukuoka sziget

 

 

M MATCHA HOJICHA

Friss, első szüretelésű, pirított zöld tea, kivételesen alacsony koffeintartalommal. Ízvilága füstösen aromás, a dió-karamell köszön vissza, színe aranybarna.

Neked való, ha: Élveznéd a zöld tea jótékony hatásait, de minimálisra csökkentenéd a koffeinbeviteled.

Hogyan fogyaszd? Habos tea, vagy krémes matcha latteként. Kiváló páros a csonthéjasokból készült növényi italokkal (mogyoró, mandula), különleges fűszerként is mennyei.

Származás: Uji, Japán

 

 

 

Matcházásra fel!